Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: monnio
Категория: Други
Прочетен: 810685
Постинги: 307
Коментари: 1339
Гласове: 6129
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
30.01.2008 22:52 - Задръстване. Приготвя се от простотия шофьорска и немощт катаджийска
Автор: monnio Категория: Други   
Прочетен: 3283 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 31.01.2008 00:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вземете една голяма тенджера, сложете в нея: държавническо безхаберие, шофьорското незнание, ДАИ-аджийска и КАТ-аджийска корупция и бъркате. Получената смес не става за ядене, но пък коства хиляди жертви на пътя, милиони левове годишно загуби и пропуснати ползи за бизнеса и милиарди загубени минути на пътуващите.

Шофьорите са кухи, мно-о-ого кухи!

Пътувах по Цариградско шосе в посока Орлов мост и изведнъж се оказах в задръстване. Ако часа бе между 8 и 19 неподвижната колона в района на Полиграфическия комбинат нямаше да ми направи никакво впечатление, но вече бе малко след 20. Стигнахме почти до самият Орлов мост, където се отказах от услугите на обществения транспорт и яхнах кракомобила.

Наблюдението върху задръстването ми напомни за манталитета на местните люде - и да нема место отпреде - я па че се бутам!
image

image

image

Докато полицията и неколцина шофьори се опитваха да разплетат възела...
image

image

... колоните ставаха все по дълги и шумни.
image

image

Тролеи и автобуси дадоха възможност на желаещите да продължат пътуването си пеша, хората в колите нямаха право на избор.

image

На двеста метра от заплетеното кръстовище един полицай се опитваше безуспешно да отклони автомобилите от клинча, макар да си помагаше със свирка, палка и мъжествен бас.

image

Кръстовището ехтеше от виковете му: на долу, на долу бе, не на там бе, свий!

Не се даваха лесно обаче врелите и кипели в софийските задръствания шофьори. Те го заобикаляха елегантно за да се наредят на опашката за Орлов мост.

Скоро към полицая се присъедини негов колега, който се опитваше да отбие по бул. В. Левски успелите да заобиколят колега му шофьори.

image

image

Няколко минути гледах с интерес как шофьори поемаха по бул. В. Левски и след това с изненадваща маневра се отправяха към Орлов мост, като докарваха до отчаяние полицаите. След това поех по пътя си, а на кръстовището на Оборище и В. Левски се насладих на обичайното за деня задръстване, но на изкуствена светлина.

image

image

Повторих си на ум за успокоение: шофьорите у нас са овце, които със или без основание не уважава кучета (полиция) и могат само да се бутат един в друг и да блеят с клаксони.

image

Почти вярно за шоферското народонаселение.


Тагове:   задръстване,


Гласувай:
0



1. benoa - Пред простотията шофьорска
31.01.2008 00:27
и гениален КАТ-аджия да сложиш ефекта ще е нулев.
Нещата тръгват малко по-отдалече във времето.
цитирай
2. edinotwas - Здрасти Монка
31.01.2008 11:39
Аз съм И съгласен И не съгласен с теб.
-Защо ще кажеш Ти.
Защото : ( :) ) Ти не си шофьор и винаги гледаш от страната на пешеходеца.
-Винаги е имало кретени, овце и прочие, олигофрени, които карат коли, Но те просто са същите пешеходци, обаче качили се в коли.

И второ колата е продължение на човека, на същността и възпитанието и му. А то се учи първите 7 гоини. Да ме извиняват голяма част от Люлинци, Обелци, Надежденци, и пр. "Софиянци" ама те първо не са свикнали със софийските условия на движение и второ, просто са родени и израсли на нивите. Не че не уважавам нивята, ама...
-Какво очакваш от тях?

-Винаги ще се намери някой, баш софиянец който да неможе да кара, Но това ще е само за да се запази правилото.

P.S
Имаше един виц едно време, в който се казва, че Сталин казал, че се е справил с всички, но само с лошите шофьори нее успял...

Ай стига съм писал, че пост стана, не коментар.
цитирай
3. monnio - Здрасти Наско
31.01.2008 12:01
Аз освен пешеходец съм и колоездач, който кара наравно с колите. Имам и тапия за шофер, ама по един чувал причини не шофирам.

По първо съм съгласен. С второто само донякъде, защото може да те възпитат добре както на Графа, така и на улица 543. Изказвания че - ора растат само между Лъвов и Орлов мост са си чист сексизъм:)

П.П. в подкрепа на казаното от теб, за свикване с условията на движение ще ти разкажа нещо. Преди няколко месеца дойде една приятелка и хайде в центъра да пием по нещо. Тя шофира по магистрали и в градове с по един, два светофара. Аз дето не шофирам и направих няколко забележки и я помолих да пуска чат пат пешеходците. А иначе е добра жена и приличен шофьор, ама навици ...
цитирай
4. edinotwas - RE
31.01.2008 12:40
Така,
Знам че имаш книжка!
Но това за мен не те прави шофьор. Като нямаш практика шофирането се забравя. А трябва и усет, но това е друга тема.

Второ.
Добрите шофьори са като, добрите цигани, не че ги няма (аз знам за добри, чесни, всеотдайни полицаи... като се стигне по веригата до професори-лекари) , но те са само за да се докаже правилото, а то е, крадливи, ниско културни, мръсни, ...хайде да не довършвам, всички ги знаем .

Така, давам ти личен пример, за мен ти си един високообразован, интелегантен млад мъж, дори по образован от мен самия. Израснал си и си станал този човек който уважавам, такъв какъвто е. Имах съдбата да служа войник, както добре знаеш в твоя град (далеч преди да се запознаем) и какво видях там.
Видях, масово пронститутки, масово дилари от всички свери, масово подкупни военни, от старшинката до най висшия. Но кое ме впечатли най много? Видях един Мерцедес модел 600SEL (за времето си най, ама най-хубавия модел кола) да тегли една каруца със сено.

И представи си този и още 100, 200, 300 хиляди като този шофьор с каруцата закачена на Мерцедеса, дошли с парите си и колите си в София.
Какво движение, каква култура на движението очакваш?



цитирай
5. анонимен - Много оригинално хрумване -
31.01.2008 12:40
да илюстрираш уличните задръствания с кулинарна рецепта!

@2 Зашо пишеш "неможе" слято. Не знаеш ли, че това са две, отделни думи? А "нее" надминава всичко. Прост народ, братче!
цитирай
6. edinotwas - до pepas
31.01.2008 13:02
Не се хващай за правописа, да не се загубиш в него. :) Никой НЕЕ безгрешен
цитирай
7. majkata - :-)
31.01.2008 17:08
Снощи видях как се приготвя задръстване от един единствен "баш" шофьор!

А, за КАТ лоша дума да не чувам;-)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене