Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: monnio
Категория: Други
Прочетен: 811366
Постинги: 307
Коментари: 1339
Гласове: 6129
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
14.02.2009 14:38 - Спрете колата, искам да сляза
Автор: monnio Категория: Други   
Прочетен: 1939 Коментари: 3 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
През януари приятелка ми изнесе трогателна реч, в която ме разкритикува за реваншизма, който бленувам по отношение на тоталитарната върхушка запазила позициите си и до днес. Дълго време се въздържах от размисли за политика, дори около годишнината от паметните стари и ужасните нови януарски събития около парламента ни.

Преди 16-17 години всички, особено ние децата вярвахме в новото ни светло бъдеще и се надявахме страната ни да каже - гуд бай - на всички стари другарчета, а на старите муцуни да бъде заповядано да си стоят в тъмните кюшета. 

Уви, нищо не стана така както си го представяхме. Старите муцуни останаха да грозят телевизионните екрани и умовете, а дружбата с неумиращото зло СССР и до сега е верую на правителство, парламент и президент.

Ние спазихме обещанието, че те ще останат завинаги в мислите ни. Точно както се пееше в  онази песен песен за панелите и трабанта. Те не спазиха нищо, защото не са и помисляли да ни оставят.

Ние неостарелите момчета сме оптимисти, че този път ще ви изпратим на мястото ви - в учебниците по история. Ще се постараем и винаги да останете в мислите ни, както и онези на обществото, защото злото не бива да бъде забравяно иначе рискуваме да ни навести отново.

Иде време за - гуд бай. Оставате в мислите ни, като стара любима, която обаче не щем да видим отново в дома си. Не щем да се возим и в колата ви. Единственото, което копнея да ви каже е - до свиждане! И никога не излизайте от там!




Гласувай:
0



1. thomas - :-(
14.02.2009 16:34
Не можеш да строиш капитализъм с методите на тоталитаризма. Не го ли разбра? Тези хора остават на върха, защото имат каквото трябва, за да останат: пари, контакти, идеи и знания за света. Ако искаше те да изчезнат, трябваше да ги убиеш. Само че тогава забрави за това думата демокрация да бъде споменавана заедно с онова, което ще дойде на тяхно място.
цитирай
2. monnio - Когато боравим с понятия очаквам ...
14.02.2009 18:23
Когато боравим с понятия очаквам повече от теб, thomas. Демкрация, либерализъм, консерватизъм са примери за обществено политически строй. Капитализъм и планово стопанство са икономически системи, а либерализма в капиталистическото стопанство е просто нюанс.

Китай, Южна Корея и някои страни от Залива са примери за строителство на капитализъм при тоталитарна олигархична управленска структура.

Моята болка е неосъществената лустрация, каквато се случи например в Германия. Нищо не пречи да си гледат бизнеса, макар че не би трябвало да влизат пряко и лично в управлението, ей така - за наказание за стореното зло.

Сега отново има обществената енергия за подмяна на политическите елити, па макар тя сега да започва. А убийствата са метод на лошите, аз съм от другите.
цитирай
3. анонимен - Здрасти! Аз съм Мис Phina
21.02.2009 14:08
Здрасти! Аз съм Мис Phina
как си! Надявам се да са добре и по -
перфектно състояние на health.I премина през своя профил и да го прочетете
та лихва върху нея, ако нямате нищо против аз ще искам да ми пишете
по този идентификатор (phinasamule@yahoo.com), така че мога да изпратя моята снимка
Добре се надявам да чуя от теб скоро, ще се чака за вашата поща, защото
Имам нещо много важно да ти кажа. Много любов и целувка
------------------------------
Hi! I am Miss Phina
how are you! hope you are fine and in
perfect condition of health.I went through your profile and i read it
and took interest on it,if you don't mind i will like you to write me
on this ID (phinasamule@yahoo.com) so that i can send you my photo
ok hope to hear from you soon, I will be waiting for your mail because
i have something VERY important to tell you. Lots of love and kiss
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене