Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: monnio
Категория: Други
Прочетен: 810684
Постинги: 307
Коментари: 1339
Гласове: 6129
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
24.06.2016 23:01 - Размисли за ЕС от "мръсната закусвалня"
Автор: monnio Категория: Политика   
Прочетен: 2251 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
imageАнгличаните решиха да напуснат ЕС. Жалко. Нашите медии пък цитираха някакъв английски пенсионер, който сравнил пред вестник Гардиън Англия с хотел Хилтън, а България с мазна закусвалня. След това добавил, че е нормално хората (всички) от закусвалнята да искат да живеят в хотела им, за това и той гласувал за напускането на ЕС от Великобритания, на референдума проведен вчера.   Тази история ме подсети за една друга история. Брат ми бе наел с жена си в Оксфорд малък апартамент, за седмица гостуване на роднини и опознавателно пътуване из страната. Когато се върна ми разказа потресен, че собственика на апартамента бил разпечатал инструкции как се работи с всичко в къщата - от тоалетната до хладилника и микровълновата. И всичко било прясно разпечатано - в тяхна чест. Освен това настоявал да им покаже как се работи с всичко, като на някакви пещерни хора. Накрая почти се скарали и гледал странно, когато му обяснили че имат такива неща в дома си, че дори и по-модерни. Човека изглежда не повярвал и дума от това, което му казали.   За средния англичанин, навярно от невежество и заради пропагандата на антиемигрантските партии българите са някакви хора, които изплуват в съвремието някъде от 60-те години на 20 век. Сигурно носят путури и пояси, а се преобличат като нормални европейци само когато посещават метрополиите като Англия.   Да, обидно е, но то и мнозина от нас си мислят, че в черна Африка живеят в колиби, няма електричество, климатиците където ги има се захранват от домашни електроцентрали на педали ... Е да, там има и хора живеещи в пълна нищета, без течаща вода, но това сигурно е в най-изостаналите страни и райони. У нас също има такива, нали?   Обидно, но по-обидното е всъщност, че в не малко страни и то не само в ЮАР жизнения стандарт е по-висок от този у нас. Та тези англичани от статията и от историята се държат както мнозина българи - надменно и с предразсъдъци. За такива като тях или мнозина от нас е девиза на партията в 1984 - Невежеството е сила.   Невежеството и страха повелиха на Великобритания да излезе от ЕС. Същите две неща държат и България на опашката по благосъстояние, свобода на медиите, качество на живота и съдебната система в същия този ЕС.   Сега без Великобритания навярно ЕС ще стане много по-централизиран и хомогенен, което ми се струва, че ще бъде най-доброто за мръсните закусвални, каквато сме ние - страна управлявана и ограбвана от мафията и не умееща да реализира потенциала си.  



Гласувай:
4



1. staler - като ти се живее много по центара...
25.06.2016 05:46
като ти се живее много по центарализирано що не се преместиш в централния софииски затвор например?по хомогенен ще е само в мечтите на туземците...
цитирай
2. survakar007 - Един от малкото добри постове които прочетох по темата,
28.06.2016 22:56
а последния параграф напълно съвпада с това което мисля по въпроса за нашата мазна баничарница.

Англичаните бяха засипани с фалшива пропаганда и не знаеха, че имигрантите от страните извън ЕС са два пъти повече, нито пък знаеха, че Британия на глава от населението вкарва в бюджета едва колкото Кипър, а годишно печели над 8 милиарда евро от фондовете на ЕС (приспадам парите които плащат за членството).

Британия като колониална държава не е в състояние да се справи с имигрантския си проблем, а хората от "мръсните закусвални" на Източна Европа са далеч по-интелигентни, образовани и работливи от средния англичанин. (мое мнение)

Оказа се, че за БРЕКЗИТ гласуваха предимно непросветени, ниско образовани и хора с понапреднала възраст, които се опасяват, че емигрантите от "мръсните закусвални" ще им изядат социалните.

Британия ще се спарви, къде по-добре/по-зле там населението ще живее много по-добре от българите тук и причината е, че там има действаща законова система и изпълнителна власт, която да я наложи, а у нас такава няма ве1е цели 71 години.

В България от 26 години ни управляват бандите от бивша ДС агентура обслужваща комунист-феодалните фамилии които онаследихме от Татовата клика, а за те са над закона и бандите от корумпирани съдии и прокурори работи само за техните интереси.

Смятам, че само правото за носене на лично оръжие от българите над 18 години ще може да ни помогне да се избавим от корумпираните ни политици и държавни служители като свършим работата която полицията и прокуратурата отказва да свърши, т.е. да приложи закона.

Сурвакар
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене