Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: monnio
Категория: Други
Прочетен: 811416
Постинги: 307
Коментари: 1339
Гласове: 6129
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
29.06.2007 11:16 - Foltin - размисли след един странен концерт
Автор: monnio Категория: Други   
Прочетен: 1559 Коментари: 2 Гласове:
0



Мястото - бе неправилно подбрано - малък джаз клуб с много претенции и ужасна климатизация, озвучаване и критично малко място. На този фон дори да не искаш се появяват мисли дали са много или малко 10 лева входна такса.

Заведението - пълно та чак претъпкано.

Публиката - смес между обичайните заподозрени за прояви тип -ъндърграунд (ама в уж джиджан джаз клуб ...) и хора дошли да чуят интересна група. Имаше и малко неориентирани шушляци.

Глупаците дошли да чуят добър звук бяха имали неблагоразумието да си запазят и маси или бар. Защо неблагоразумие ли? Заради обичайните заподозрени.

Обичайните заподозрени си бяха както винаги "в час", знаеха текстовете а ако не знаеха се правеха че ги знаят, държаха да покажат колко са гоцки.

image
Бутаха се пред че и дори сред групата, щракаха им със светкавици от 20-40 см и подскацаха около тях.

image
Прегръщаха си гордо гаджетата, зер някой да не реши, че такива гоцки люде нямат гадже на подобаващо ниво.

image
Обичайните сред обичайните заподозрени имаха фотоапарат (служебен) за половината от годишната ми заплата. А един притежател на такъв апарат не може да снима от далеч - не! Той ще се навре пред, сред или под групата и ще им щрака в лицата, както и на другите танцувачи. Някои от тез гоцки люде се катереха върху баровете за да направят най-ама най-гоцката снимка.

image
Обичайните заподозрени си бяха много доволни щом някои от мераклиите за хабав звук си тръгваха за да паркират на масата или бара им, така де, ония глупаци нищо не разбират, друго си е да скачаш пред някого когато си явно назобен, напушени и налят с алкохол.

image
Групата - на доста прилично ниво, заработиха си кинтите и спечелиха публиката, поне ценителите на интересното и вероятно шушляците.

Музикантите - хора на добро ниво особено акордеониста.

image
Признавам че не бях виждал електронен акордеон а този човек си владееше чудесно инструмента, той бе основната движеща сила а и бе достатъчно атрактивен.

image Вокалиста - усещаше публиката и я плени, макар че на моменти доста грачеше и се държеше като на пънк концерт. В един момент имах усещане че съм попаднал на концерт на Секс Пистълс - буквално. Пред групата имаше пого, самият вокалист скачаше и виеше, акордеона издаваше влудяващи звучи а баса и ударните звучаха доста хаотично.

image
Басиста - човечец с много смешен вид, учудващо много ми прилича на герой от посредствена щатска комедия, но е разкошен музикант - сериозно възхитих се.

image
Момчетата се постараха, свириха почти два часа без прекъсване и "се върнаха" на бис пет пъти. Връщането е в кавички, защото не можеха да мръднат от "сцената".

След концерта си говореха с публиката.

image
image
image
Озвучаването - аз си казах болката на басиста и озвучителя - звука бе кошмарен с микрофония, глъхнене, небалансирани басове, криви средни ...

Ако тези момчета пак дойдот в София и отидат на място с добър звук и сцена, позволяваща не само обичайните заподозрени да им се радват - идете. Аз вероятно ще съм там.

Сайт на групата.

Можете да ги чуете.


Тагове:   концерт,


Гласувай:
0



1. kassandra - Ще ги чуя:)) Мерси!
29.06.2007 11:45
Ще ги чуя:))
Мерси!
цитирай
2. sowhat - кефи
29.06.2007 13:23
много е under :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене